La restauració d'Arinsal es bolca amb l'astroturisme

Arinsal serà l'epicentre del segon Festival d’As

Arinsal serà l'epicentre del segon Festival d’Astronomia Andorra Comapedrosa. Una cita a la qual s'hi han afegit els restaurants del poble amb menús, postres i còctels especials. La participació dels establiments d'Arinsal al Festival d’Astronomia Andorra Comapedrosa suposa "un plus al festival" segons el cònsol menor, Roger Fité.

L'apagada de llums d’Arinsal, divendres a les onze de la nit, permetrà una observació òptima del cel a simple vista. Amb tot, també es pot fer mitjançant els telescopis instal·lats a l’aparcament del Surf.

S'organitzarà una ruta per les constel·lacions i la seva mitologia a la zona esportiva. Per participar-hi cal adquirir la polsera solidària al web del comú, al preu d'un euro. Encara hi ha moltes places disponibles.

El 28 de juny s'estrenarà el festival amb una observació familiar i una sortida de fotografia nocturna. Ja dissabte, serà el torn de les conferències científiques a càrrec de l’astrofotògraf i divulgador astronòmic Aleix Roig; la directora de la Fundació Starlight, Antonia Varela, i l’enginyer aeronàutic i investigador Miquel Sureda.

Una observació solar, a la plaça, amb aperitiu i actuació d’Ishtar Ruíz, i els tallers infantils completen l'oferta astroturística del cap de setmana a la Massana.

Informa: Redacció

Imatges: Comú de la Massana

Comparteix:

Recerca d'un excursionista de 55 anys Trobat sa i estalvi l'home que havia desaparegut prop del refugi de l'Illa