ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Les restriccions continuaran fins a tenir controlada la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Com havia anunciat, l'executiu ha prorrogat totes les mesures excepcionals per la crisi de la Covid-19. Ho fa sense data de finalització, que supedita a poder tenir controlada la malaltia.

Un decret publicat al Butlletí Oficial estén les mesures excepcionals, amb afectacions com el confinament a casa, i el cessament de l'activitat a molts sectors.

S'han agrupat tots els decrets emesos durant la crisi del coronavirus sense posar-los data de finalització. Serà quan es comenci a considerar controlada la malaltia.

Eric Jover ha dit que es mantindrà "l'estat actual de l'activitat econòmica amb les empreses obertes com a serveis essencials, les de guàrdia i les completament tancades". L'objectiu, remarca, és el mateix, evitar la mobilitat, reduir la velocitat de contagi i que la progressió de la pròpia malaltia no saturi els recursos sanitaris".

Al BOPA també apareixen tot un seguit de recomanacions per evitar contagis que ja s'havien fet i que el Govern vol enfortir amb aquesta publicació.

A hores d'ara hi ha 165 persones que s'han inscrit al registre d'acomiadats. 115 són persones associades a la temporada d'hivern i 50, amb contractes indefinits. És en aquests darrers casos,, diu Jover, "on s'ha de filar més prim i verificar que les circumstàncies són les que preveu la llei, o, fins a quin punt, la Covid-19 ha provocat els acomiadaments". D'aquesta manera l'anàlisi "permetrà desenvolupar polítiques d'acompanyament més afinades i personalitzades".

Relacionat amb les mesures de la llei òmnibus, Jover també ha informat que 43 empreses i autònoms han completat el procés per accedir als crèdits tous i que hi ha moltes més empreses interessades a fer-ho.

S’ha obert expedient a una altra empresa que, tot i tenir oficina tancada, mantenia l'activitat a l'interior. I s'ha iniciat el procés sancionador a la farmàcia que venia productes a preus abusius. La sanció podria ser entre 3.000 i 6.000€.

Roda de premsa completa del ministre Eric Jover d'aquest dimecres 25 de març al vespre: 

 

Informa: D.Domingo - J.Romero
 

Comparteix:

3.219.31.204