ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El retorn als horts, un autèntic estímul per als padrins

www.andorradifusio.ad

Una de les primeres activitats que es van reprendre de manera individual a la primera fase de desconfinament va ser l'agricultura. Els horts comunals encara romanen tancats perquè es consideren agrupació de persones però els que en tenen un de particular ja el poden gaudir.

A la Margineda, el Manel Lucas té tot tipus fruites, hortalisses i verdures. Ara mira de recuperar el temps perdut després de deixar l'hort abandonat més d'un mes. Per cuidar les gallines va obtenir un permís especial. Davant la nostra càmera confessa amb humor que ha comprat "sis gallines més sense que la dona ho sàpiga".

La reobertura dels horts privats ha estat un gran estímul, sobretot pels padrins. És el cas per exemple del Jaume Rossa, de Canillo, que al març va fer 93 anys. "Per a mi això és mitja vida, si m'obliguessin a estar a casa avui ja no podria caminar", explica.

El Jaume només es treu la mascareta per treballar a l'hort. Aquest diumenge la calor és intensa però al seu ritme va avançant feina.

Acabem a la Cortinada, de nou acompanyats per les gallines. Aquí es va a un altre ritme. L'hortalà Txema Mazón diu que "la sort que tenim a la Cortinada és que plantem una mica més tard que Andorra i Sant Julià".

Tanta pluja com la dels darrers dies no és l'ideal. Ara amb més bonança, condicions òptimes per seguir treballant els horts del país.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

18.208.202.194