ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Es retroben després de 30 anys per escriure la seva primera novel·la negra, "Morir a cavall dels vents"

www.andorradifusio.ad

"Morir a cavall dels vents" és una novel·la negra que transcorre al Pirineu escrita a quatre mans per Jordi Corominas i Llorenç Planes. Es tracta del primer llibre escrit per aquests amics d'infantesa i que l'Editorial Andorra ha presentat aquest dimecres.

La cursa Cavalls del Vent del Cadí és el nom de la competició en la qual l'andorrà David Daudé perd la vida el 2012. El protagonista de l'obra, el sergent Salvador Grebulosa, haurà de desentranyar diferents trames que sorgeixen al voltant del cadàver ja que hi ha diversos candidats a l'autoria dels fets.

Llorenç Planes, un dels autors del llibre, afirma que Andorra i el Pirineu són els marcs ideals per a una novel·la negra perquè "hi ha crims que només es poden produir en aquest entorn i en aquesta realitat, amb aquesta natura, cultura i tradicions. Aquí a Andorra, amb un cosmopolitisme diferent al de la resta del Pirineu".

Tot i tractar-se d'una història de crims molt fosca els tocs d'humor hi són molt presents i fins i tot els autors han donat nom a aquest tipus de to humorístic a l'hora d'escriure. "Sornegueria pirinenca o humor càustic", diu Jordi Corminas. "Un humor molt propi d'aquí que, sense proposar-nos, hem recollit en la novel·la perquè retratàvem gent del Pirineu".

"Morir a cavall dels vents" és el primer treball conjunt d'aquests amics que després de trenta anys sense veure's han iniciat un camí en el món de la literatura. Dijous es farà la presentació oficial al Museu del Tabac a càrrec d'un altre escriptor del Pirineu, Albert Villaró.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

3.231.220.225