Revifant la part alta d'Escaldes

www.andorradifusio.ad

El comú d'Escaldes-Engordany ha decidit traslladar aquest any un departament comunal a la part alta, a la històrica borda Gabriel. Van comprar l'immoble i els terrenys i ara la voluntat és posar-los en valor convertint-los en edificis públics

D'aquí a uns mesos, els ciutadans d'Escaldes s'hauran de desplaçar fins a la borda Gabriel, al carrer de l'Obac, per fer algun tràmit administratiu, segons ha avançat el cònsol menor d'Escaldes, Quim Dolsa.

"Una mica també amb la idea de donar vida al barri, no només n'hi ha prou amb posar espais, sinó que el que entenem és que el barri necessita vida, que passin coses, i, per tant, posar un departament comunal és una de les coses que pot fer que vingui gent a aquesta borda i que pot fer que hi hagi més vida social i econòmica."
Quim Dolsa, cònsol menor d'Escaldes-Engordany

Actualment, la borda Gabriel es troba en fase de condicionament de l'interior després d'haver-ne restaurat el teulat i la façana. Les dues plantes de l'immoble es complementen amb un jardí a la part de dalt, a tocar del carrer de la Plana. A escassos mestres, el comú acaba de comprar un petit terreny que es destinarà a crear una àmplia zona verda i de descans d'uns 300 metres quadrats que canviarà l'aspecte d'aquest racó d'Escaldes.

La parcel·la ha costat 51.000 euros que s'han pagat amb romanent de tresoreria. Actualment, les finances del comú estan molt sanejades i això s'aprofita per comprar petits terrenys privats per destinar-los a usos comunals, com també ha passat amb més de 10.000 metres quadrats de la vall del Madriu, que s'han incorporat al catàleg comunal. 

Informa: Esther Jover Martin
Imatges: Pere Besolí

 

Comparteix:

El comerç en línia, una assignatura pendent Una nit de fantasia