ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Robert Capa i la fotografia protagonitzen les Jornades Lauredianes

www.andorradifusio.ad

Robert Capa i la fotografia centraran les jornades temàtiques que s'organitzen la setmana vinent a Sant Julià de Lòria. Entre les activitats destaca la projecció del documental 'La maleta mexicana' sobre la troballa de negatius de guerra, tallers de fotografia, scape rooms i visites a l'exposició del Museu del Tabac.

Aprofitant les temporades absents de conflictes Robert Capa va fer nombrosos retrats i reportatges sobre grans figures com John Huston, Pablo Picasso, Ernest Hemingway i Truman Capote, que es poden veure com a part de l'exposició temporal al Museu del Tabac.

Capa era el pseudònim sota el qual firmaven Friedmann Endre i Gerda Taro i amb el qual van treballar en nombroses guerres, com la d'Indoxina, Vietnam, la Segona Guerra Mundial o la guerra civil espanyola, aquesta que també cobriria David Seymour.

Una part dels negatius d'aquell conflicte es va conservar durant setanta anys en una maleta a Mèxic. Precisament, el documental que explica la troballa serà un dels atractius de les vuitenes jornades organitzades entorn a l'exposició del Museu del Tabac. Es podrà veure dimarts.

Dimecres es farà un taller de fotografia nocturna, dijous hi haurà una visita al museu i el cap de setmana una gimcana per a petits i joves i dos scape rooms, un dels quals per a adults sobre la resistència contra el feixisme. La responsable del museu, Sílvia Fernández, explica que "els assistents hauran d'ajudar dues dones que formen part de la resistència a protegir de l'anonimant uns compatriotes".

A part de la projecció del documental, les activitats són gratuïtes però s'han de reservar. A més, durant tota la setmana la Biblioteca Comunal Universitària destaca una selecció de llibres sobre fotografia i de l'autor. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

34.204.176.125