ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La roda de fira es converteix en un reclam per a la ciutadania del país mentre no hi ha turisme

www.andorradifusio.ad

La roda de fira de la plaça de la Rotonda, que forma part del circuït del Poblet de Nadal d'Andorra la Vella, s'ha convertit en un reclam per a la gent del país a l'espera que puguin arribar els turistes. Els que ja han pujat creuen encertada la idea. El Comú remarca que segueix tots els protocols sanitaris, les cabines són airejades i es desinfecten cada vegada que s'utilitzen.

Els tombs que fa els fa lentament, perquè els ocupants de les cabines puguin admirar el paisatge des d'una alçada que permet l'accés a usuaris de totes les edats.

A poc a poc, s'aixeca sobre el pont de París i per sobre el riu Valira per fer un cop d'ull a la capital i part de la parròquia escaldenca.

Els primers a pujar troben que és una molt bona iniciativa, que de moment gaudeixen els ciutadans del país. Però ells mateixos coincideixen que serà una atracció més per als turistes.

L'atracció està oberta de les onze del matí a les onze de la nit els festius i els caps de setmana, i tot i que els adults han de pagar, els nens de la parròquia rebran una invitació en exclusiva per tastar l'atracció.

El que queda clar és que per als petits és una bona alçada des d'on poden deixar volar la imaginació i veure més enllà de les valls.

La polèmica

Tot i que ha estat la il·lusió de molts aquest cap de setmana, la roda de fira també està sent objecte de polèmica entre l'opinió pública, sobretot a les xarxes socials. Els opositors al giny argumenten que aquesta despesa es podria haver destinat a ajudes socials o al teixit empresarial de la parròquia en un moment en què la Covid-19 ha colpejat especialment la societat. Té un cost de 67.950 euros, la meitat que el túnel de llum i so que s'ha instal·lat els darrers anys en la mateixa ubicació.

El Poblet de Nadal agafa forma

A més, el Poblet de Nadal que s'està acabant de perfilar a diferents indrets del centre tindrà l'altre punt fort, a més d'aquesta roda de fira, a la plaça del Poble, on com cada any hi haurà el mercat nadalenc amb parades artesanals i de tot tipus.

Diverses propostes de productes que es podran degustar o adquirir a les tradicionals cases de fusta, que aporten caliu a una època de temperatures fredes.

L'altre punt on hi haurà cita obligada per als més menuts serà el circuït de cotxes que s'està preparant on s'ubicava l'antiga caserna de bombers a la capital.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares
Locució: Òscar Serrano
 

Comparteix:

3.238.96.184