El rodatge sobre Boris Skossyreff, 10 anys de recerca que acaben la setmana vinent

www.andorradifusio.ad

Boris primer serà el protagonista de la pel·lícula documental de Jorge Cebrián i Albert Cristòfol. Un projecte, amb arxius inèdits, que explica la vida de qui és va proclamar rei d'Andorra. El film "Boris Skossyref, l'estafador que va ser rei", s'estrenarà a l'octubre. 

Després de dos anys de feina, el rodatge de la pel·lícula documental "Boris primer", s'acabarà la setmana vinent. La pel·lícula té molta feina de recerca al darrere, 10 anys buscant documents i s'han aconseguit arxius inèdits, per poder explicar qui era Boris primer. El director Jorge Cebrián el defineix. "Va ser una persona que fins a cert punt va posar una mica en dubte el sistema polític andorrà. Estàvem una època en què el poble volia més sobirania. Una part del que s'ha dit és certa, una altra no, però la realitat és el més interessant".

I això és el que volen mostrar. El documental repassarà la seva vida, explicant també la seva part més fosca. S'aclariran dubtes com quina era la posició del Consell General respecte de Skossyref. Per fer-ho, el film compaginarà arxius reals amb recreacions. Cebrián remarca que la feina ha estat duradora i intensa. 

"Sortirà bastant material inèdit. En aquests 10 anys hem aconseguit més de 6.000 documents que parlen del Boris, més de 400 articles, fitxes policials, etc. Ha estat una feina molt llarga, estem cansats de tot el camí que portem, però estem segurs que quan surti a la gent li agradarà."

Jorge Cebrián, director

Manel Piñero encarna Boris i Irina Robles, una de les seves amants, Florence Marmon. Robles afirma que és una figura que està "a l'ombra del Boris, però que té molta personalitat i una història molt interessant".

La majoria de l'equip de rodatge és d'Andorra i la Seu, en una aposta pel talent de proximitat. Andorra ha estat un dels escenaris d'aquest documental, que veurà la llum a l'octubre i que ha estat produït per Qucut producció i comunicació, abans de presentar-se a festivals internacionals.

 

Informa: Maria Lucena 

Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Força la seva parella i l'insta a no denunciar-ho Una vuitantena d'assistents a la diada de Sant Romà de Vila