ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Roig assegura que la multiplicitat de candidatures és fruit del descontentament social

www.andorradifusio.ad

El candidat a cap de Govern a les eleccions generals per progressistes SDP, Josep Roig, considera que la multiplicitat de llistes reflecteix el descontentament social actual, del qual fa responsable la gestió d'Antoni Martí. Roig ha defensat a l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, el programa de la formació, que sobretot defensa l'acord amb la Unió Europea. L'habitatge, l'avortament i les pensions també protagonitzaran, segons el candidat, la campanya electoral.

Josep Roig ha explicat la proposta que defensen des de Progressistes SDP basada en tres eixos, una Andorra social, una Andorra progressista i una Andorra oberta a Europa.

Segons Josep Roig, la multiplicitat de llistes reflecteix la situació complicada en què viu Andorra. Creu que "és el trist llegat que deixa DA després de 8 anys de Govern i és evident que, des de diferents forces polítiques i col·lectius, el descontentament és manifest".

Roig no ha tancat la porta a pactes a través de les platafomes transversals, sempre que no siguin en contra de l'acord amb Europa. Tanmateix ha criticat el pacte entre el PS i Liberals per "manca de coherència", a banda de suposar, segons el polític, "una renúncia als principis". "Nosaltres no farem pactes per les cadires", ha assegurat.

El candidat de Progressistes SDP ha donat suport a la despenalització de l'avortament i al seu debat al Consell General. Considera que "primer són les persones i després les institucions". "Cal tornar el diàleg on toca, que és al Consell General. No permetrem que quedi segrestat per un altre fals debat, que és el del Coprincipat", ha conclós.

L'habitatge, les pensions baixes i l'endeutament de l'Estat seran altres temes que protagonitzaran la campanya electoral.

Entrevista completa al candidat de Progressistes SDP a les eleccions generals, Josep Roig, a l'Ara i Aquí

Informa Ana Alamán
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.231.226.13