ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El romànic, protagonista amb motiu del Dia internacional dels museus

www.andorradifusio.ad

Els museus són espais que permeten conèixer el passat per entendre el present i poder crear futur. En el nostre cas, el romànic és part de l'origen d'una societat que es comença a perfilar de manera assembleària. Recordem que les esglésies eren els llocs de reunió dels representants de les parròquies.

El romànic és part de la nostra història camí de ser patrimoni de la Unesco. Per aquest motiu, en pel Dia internacional dels museus es promociona especialment la visita a l'església de Santa Coloma on aquest dimecres al matí els alumnes de l'Escola Nostra Senyora de Meritxell han pogut veure la recreació digital dels frescos.

Forma part de la visita que es fa a l'Espai Columba, on es poden veure les pintures originals que el Govern va recuperar fa 15 anys. En un dia com aquest, els museus demostren el poder de transcendir el temps.

La cap d'àrea de Museus del Govern, Ruth Casabella, destaca la importància de "conservar el passat per gaudir-lo en el present i en el futur" i, al mateix temps, posa en relleu les funcions vinculades a l'educació i el turisme". "Per això aquest dimecres els museus nacionals estan oberts tot el dia de manera gratuïta".

Com a estil més destacat al Principat, aquest any s’han organitzat unes jornades sobre el romànic per saber més sobre l’estil constructiu i la creativitat en diversos suports al llarg dels segles XI i XII per tot Europa.

Fins al setembre es podrà veure l'exposició de Rosa Obiols inspirada en els frescos i a la tarda s'ofereix una xerrada sobre la influència de l'art bizantí que es pot veure en el perlejat de la roba dels sants, explica la guia de l'Espai Columba, Emma Arcelin. 

Dissabte es farà una visita nocturna i un taller sobre iconografia esperant enriquir el coneixement i despertant noves inquietuds en el visitant. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: