ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ros nega haver parlat del subsidi d’atur en les negociacions per a l’acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

Àngel Ros assegura que no va parlar amb Jaume Bartumeu sobre les exigències d´Espanya en les negociacions amb la Unió Europea. Atribueix a un malentès les paraules del president d´SDP, que va indicar que Espanya demana que Andorra pagui subsidi d´atur als emigrants que hi retornin.

Bartumeu va reforçar els seus arguments tot dient que en converses sobre el tema amb Ros no l´havia desmentit. Però aquest dimecres l'ambaixador ho ha fet. Assegura que "des del punt de vista dels temes específics que formen part de la negociació és evident que no en vam parlar". Afegeix que "a l'agenda política no hi ha cap tema social ni laboral i no hi pot haver pressió ni posicionament d'Espanya vers un tema d'aquestes característiques".

Ros diu que Espanya exerceix de col·laborador en les converses i per tant no hi ha pressions. "Estem acompanyant Andorra en aquest procés com a país que, sens dubte, coneix la realitat andorrana més que la mitjana europea", declara.

El grup liberal s´ha referit aquest matí a la qüestió. La consellera Judith Pallarés ha dit que ignora el que diu SDP, però ha recordat les recomanacions internacionals perquè Andorra instauri un subsidi d'atur.

Pallarés considera que això demanaria un debat en profunditat "perquè si no hi ha revisió de salaris difícilment podrem demanar-li a algú que, a part de les cotitzacions de la CASS actuals, pagui més per aquesta qüestió". És un tema que "va molt més enllà de complir amb un expedient", conclou.

L'executiu, al qual SDP acusa d'amagar aquesta problemàtica, no s'ha pronunciat encara sobre la qüestió.

Informa: David Domingo
Imatges: F. Montero/S. Linares

Comparteix:

3.231.226.13