ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ros veu positiu per a Andorra que Borrell sigui el cap de la diplomàcia europea

www.andorradifusio.ad

L'endemà que Josep Borrell superés el filtre del Parlament europeu per convertir-se en el nou cap de la diplomàcia europea, Àngel Ros manifesta que el seu nomenament ajudarà Andorra en la negociació per a l'acord d'associació. Ros també ha assegurat que es manté el calendari previst perquè a l'abril sigui operatiu el sistema d'aproximació amb GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu.

L'ambaixador d'Espanya opina que serà positiu per a Andorra que el fins ara ministre d'Afers Exteriors del govern espanyol, Josep Borrell, sigui nomenat nou cap de la diplomàcia europea.

Ho diu l'endemà que hagi superat el filtre del Parlament europeu. Àngel Ros considera que el seu coneixement de la realitat del país ajudarà Andorra en la negociació amb la Unió Europea per tancar l'acord d'associació perquè el fet "que sigui un home del Pirineu ha de ser un element adicional positiu".

L'aeroport i el sistema GPS

Ros també ha parlat de l'aeroport d'Andorra-la Seu. Es declara optimista sobre els resultats dels vols de prova del sistema d'aproximació amb GPS que es van fer al setembre i assegura que "el calendari es manté" perquè pugui ser operatiu l'abril del 2020. "Un bon indicador és que hi havia 3 dies per fer les proves i en van durar dos", assegura.

Aquest mateix mes la consultora suïssa emetrà el seu informe i si, com tot indica, és favorable, el següent pas serà elaborar l'expedient que haurà de validar en última instància una comissió conjunta formada pels ministeris de Defensa i Foment.

Salut

Ros també ha informat que la ministra de Sanitat espanyola ja ha encarregat un estudi per concretar el conveni per tal que l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell pugui prestar servei a pacients de l'Alt Urgell i d'altres indrets del Pirineu català.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

18.232.38.214