ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Rosaleda torna a obrir portes

www.andorradifusio.ad

L'edifici de l'hotel Rosaleda ja està a punt per rebre les noves dependències del ministeri de cultura que s'hi començarà a instal·lar el gener. Aquest dijous s'ha obert a la premsa previ a les jornades de portes obertes de divendres i dissabte. 

Un edifici que compta amb prop de 6.000 metres quadrats repartits en tres plantes més el subsol on durant el 2020 s'instal·laran els diferents serveis del ministeri de Cultura. No tots, l'arxiu nacional i la biblioteca pública del Govern es mantindran on són. Tampoc hi cabrà tot el fons de patrimoni cultural que compta amb unes 50.000 peces. S'hi han sumat algunes que eren al Rosaleda en fase ara de rehabilitació i que també tindran el seu espai en l'edifici al que inicialment van donar servei com ara el forn de pa, unes taules o una màquina de pelar patates acompanyades de testimonis del que va ser l'edifici.

"Estem molt en contacte amb totes les persones que hi han tingut participació perquè hi puguin aportar la seva visió i fer un espai de record o tenir imatges de records per poder-los explicar", avança la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

La remodel·lació de l'hotel Rosaleda ha costat uns 7 milions d'euros repartits en diferents pressupostos ja que les obres van començar el 2015. Queda una fase per acabar, la nova. Un annex que entre d'altres encabirà el nou centre d'autoaprenentatge del català enllestit a la primavera. La voluntat amb la unificació de tots els serveis és un estalvi en la despesa que es destinava fins ara a locals de lloguer. Les plantes superiors de l'hotel Rosaleda estaran destinades a la part més administrativa del ministeri i la planta carrer acollirà, entre d'altres, obres d'artistes del país i la biblioteca nacional.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

3.235.62.151