ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Roser d'Ordino celebra 50 anys

www.andorradifusio.ad

El Roser d'Ordino com el coneixem avui dia fa 50 anys. Un grup de joves de l'època van demanar poder fer festa grossa al juliol i no al setembre, moment de tornar a estudi. Per a l'ocasió s'han recuperat tradicions perdudes i es recupera la memòria del pas del temps d'una de les festes més florides del país.

Fa 50 anys la comissió de festes va demanar que els quatre dies de festa grossa es passessin del dia del patró, el 16 de setembre, al Roser, el primer diumenge de juliol. És per això que des de l'any 1969 es fan quatre dies d'activitats, com ha explicat Joel Calsina, membre de la comissió de festes.

És per això que aquest any s'ha fet una exposició pels carrers del poble amb ajuda de l'Arxiu Nacional que torna el record de tradicions perdudes que en aquest aniversari es volen tornar a instaurar. Per exemple, com detalla la consellera de Cultura, Vanessa Fenés, el partit de solters contra casats, o la gimcana de jocs tradicionals per als nens... "El contrapàs es continuava ballant amb l'Esbart de les Valls del Nord, però aquest any la peculiaritat és que els fadrins que fins ara havien ballat aquest ball, però que s'havia perdut, ho tornaran a fer", avança Fenés.

La festa també incorpora novetats com un concurs de brisca i es mantenen activitats com la cursa groga d'ànecs pel riu, la botifarrada i la cursa de l'ECOA. I un any més com no es farà honor a la tradició de plega de roses per repartir-les entres les dones.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.227.3.146