ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

RTVA dedica la setmana de la infància d'Unicef a l'assetjament escolar

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns comença a RTVA una nova setmana de la infància d'Unicef. En aquesta cinquena edició l'objectiu és la lluita contra l'assetjament escolar.

Durant set dies els programes televisius i radiofònics d'aquesta casa en col·laboració amb l'ONG i altres organismes desgranaran i difondran el missatge contra aquesta problemàtica infantil.

El tret de sortida l'ha donat l'Ara i aquí d'Àlex Lliteras on estaven convidades la directora d'Unicef Marta Alberch i la vicedegana del Col·legi d'Advocats Vanessa Durich. 

A més de comentar les darreres dades que sobre l'assetjament en l'entorn escolar s'han registrat a Andorra, també era important contextualitzar l'entorn legislatiu i penal amb el què es pot actuar a Andorra.

L'increment dels casos no és un motiu d'alarma segons Alberch i Durich perquè el què vol dir és  és que la població és més conscient del que significa què un nen sigui assetjat, les senyals, el perquè com aturar-ho i com actuar amb els assetjadors. Des de l'esfera legal s'ha comprovat que la majoria de les vegades el perfil de l'assetjador és diferent en grup que en solitari.

Aquesta és la cinquena vegada que RTVA col·labora amb Unicef en una setmana dedicada a la protecció de la infància. L'assetjament escolar és segons la directora de l'ONG una xacra que costa d'identificar.

Alberch ha explicat que fins i tot els adults tendeixen a creure que els nens exageren quan alerten que estant sent víctimes d'assetjament a l'escola o al seu entorn. S'ha d'estar molt alerta als canvis d'actitud de nens i nenes.

La setmana de l'assetjament continuarà en tota la programació de ràdio i televisió per difondre al màxim la informació sobre aquesta problemàtica i aconseguir erradicar els casos que es puguin produir.

Entrevista completa a Marta Alberch i Vanessa Durich a l'Ara i Aquí:

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Jordi Seabra

 

Comparteix:

3.231.167.166