ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El SAAS destitueix el cap de pediatria de l'hospital pel cas del nadó mort

www.andorradifusio.ad

El SAAS ha cessat el cap de pediatria i neonataologia. És la primera decisió que pren l´organisme per depurar responsabilitats en relació amb la mort d´un nadó a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell que no va poder ser traslladat a temps a Barcelona. Tot i que encara no s´han rebut els informes dels peritatges externs, el SAAS ja disposa d´un primer expedient que constata algunes disfuncions, si bé no són responsabilitat directa del càrrec cessat. La direcció ja ha presentat propostes per corregir-les.

El doctor Manel Medina, cap d´equip d´atenció especialitzada de pediatria i neonataologia, és el primer càrrec cessat arran del cas del nadó. El director del SAAS, Lluís Burgués, ha explicat que a hores d´ara no s´ha detectat que Medina tingui una responsabilitat directa en algunes disfuncions detectades en el cas, però que la tensió que ha generat la qüestió i la voluntat de remodelar el servei de pediatria han motivat el cessament.

Des del ministeri de Salut i Benestar no es descarta depurar més responsabilitats, mentre s'esperen rebre els peritatges externs per avaluar el procés d´atenció al nadó. El SAAS, però, ja disposa d´un expedient informartiu intern que detecta dues disfuncions: la primera en el registre clínic de l´activitat mèdica, que no ha estat prou complimentat. La segona, que no es contactés amb l´hospital de referencia a Barcelona. També es posen de manifest mancances en l´atenció psicològica a pacients en situacions crítiques i als seus familiars.

Arran d´aquest primer informe la direcció del SAAS ha fet diverses propostes: seguir amb els peritatges externs, investigar les mancances detectades i potenciar de forma urgent les estructures de suport psicològic, que Burgués ha qualificat de precàries. La quarta proposta, ja esmentada, és iniciar la remodelació del servei de pediatria començant pel cessament del doctor Medina i la convocatoria d´un concurs per ocupar el càrrec. Les funcions de Medina, que seguirà com a pediatra al SAAS, les assumirà la direcció assistencial fins que se seleccioni un nou cap.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

3.231.220.225