ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El SAAS ha obert quatre expedients per accés indegut a històries clíniques compartides

www.andorradifusio.ad

La direcció del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària ha obert quatre expedients a professionals sanitaris per un accés indegut a la història clínica compartida d'algun pacient. La informació sobre la seva actuació ja ha estat traslladada al ministeri de Salut, que estudia els casos per decidir si s'han d'aplicar sancions.

Els expedientats són un metge i tres membres del personal d'administració de l'hospital que han accedit a la història clínica compartida d'algun pacient de manera injustificada. Un cop comprovada l'actuació irregular, la direcció del SAAS ha enviat  l'expedient al ministeri de Salut, per tal que segueixi la investigació.

Salut instrueix els casos i si considera que els professionals no poden justificar l'entrada a la història clínica poden sancionar-los. De moment, cap expedient ha estat tancat. Les multes que preveu la llei van des de 50.000 a 100.000 euros i l'expedient pot derivar fins i tot en l'acomiadament en cas d'actuació molt greu amb divulgació de les dades obtingudes.

Amb la implantació de la història clínica compartida s'estableixen procediments de control per garantir la protecció de les dades dels usuaris i que no se'n fa un ús inapropiat. Totes les entrades a l'historial deixen traça i d'aquesta manera es pot comprovar sempre qui ha tingut accés a la informació dels pacients. Els delegats de personal del SAAS van informar als companys en la darrera assemblea de l'obertura dels expedients i van aconsellar que es tingui molta cura a l'hora d'accedir a les històries clíniques i en cas de dubte demanar permís al cap immediatament superior.  

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu

Comparteix: