ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El SAAS mantindrà el servei d'urgències al Pas de la Casa

www.andorradifusio.ad

El SAAS no modificarà el dispositiu d´emergències establert al Pas de la Casa. Finalment, es mantindrà com ara per permetre la continuïtat del servei a França en cas d'urgència al territori fronterer. El SAAS vol formalitzar la col·laboració internacional en un acord institucional que s'està negociant.

Finalment, el SAAS no suprimirà ni modificarà les urgències al Pas de la Casa. El director general, Lluís Burgués, ha reconegut que quan es va pensar a reduir les despeses que generava el manteniment d´aquest servei permanent no es va pensar en les necessitats de França i en la confiança que l'estat veí diposita en els equips andorrans. Segons Burgués, fa dos anys es plantejaven el servei al Pas "com una despesa supérflua pel tipus de població". Les actuacions d'emergència que s'han fet durant l'estiu a territori francès els han fet replantejar la decisió.

Així doncs, Burgués ha explicat que es mantindrà el dispositiu d´emergències actual i que s´estudiaran quins recursos d´atenció primària es potenciaran. Es farà una valoració també de les demandes de França. Creu que "no ens podem quedar únicament en la missió assistencial a la frontera". Afirma que els serveis d'urgències estan "actuant de forma històrica fora i aquesta situació és ben rebuda per les autoritats franceses".

El SAAS vol formalitzar, per tant, la col·laboració en aquest àmbit amb França a través d´un acord institucional que s'està negociant amb les autoritats veïnes.

Informa: Ana Alamán      Locució: Judit Pedrós

Comparteix: