ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La sala dels emissors i un espai virtual per a la museïtzació de Radio Andorra

www.andorradifusio.ad

La sala dels emissors de Radio Andorra serà l'únic lloc visitable del discurs museístic de les emissores a Andorra. La resta s'explicarà virtualment. Encara queden alguns elements per restaurar però l'any vinent podria sortir el concurs.

Amb l'inventari de Radio Andorra fet i el treball de recerca sobre les emissores elaborat per Maria Jesús Lluelles, ara es pensa en l'elaboració del discurs museístic que es preveu treure a concurs l'any vinent. 

La directora del departament de Patrimoni Cultural, Isabel De la Parte, explica que "la voluntat és oferir la història de Radio Andorra des de la sala dels emissors i completar-la amb un espai virtual accessible des dels dispositius dels visitants on parlar de la història de la radiodifusió, tots els aspectes tècnics, la programació i com ha evolucionat aquest món". 

Mentrestant la restauració de la sala dels emissors encara el seu últim tram. Porten mesos netejant, retirant oli incrustat i òxid dels diferents grups.

El fet que alguns radio emissors estiguessin oberts per la part superior va afavorir la caiguda d'aigua i runa dins les màquines que les va oxidar. En altres, com en alguns rectificadors, l'oli incrustat no deixava ni veure la forma del que hi havia a sota. 

Mireia Vidal, tècnica de Patrimoni Cultural, detalla com "el greix era una capa considerable i s'ha hagut d'anar rebaixant a poc a poc fins a arribar al metall original", una tasca que té certa complexitat.

Un dels espais que queda per restaurar és el de continuïtat, des d'on es controlava l'emissió. A la part de darrere encara es conserva una calaixera plena de recanvis.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Kevin Ribeiro 

Comparteix: