ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El salari mitjà dels empleats del sector financer baixa prop d'un 20%

www.andorradifusio.ad

El salari mitjà del sector financer ha baixat prop d'un 20% el darrer any, segons recull Estadística. També ha perdut un centenar d'empleats en els darrers dotze mesos i uns 200 des del 2015.

Els empleats del sector financer tenien un sou mitjà el febrer passat de 5.527 euros, el que representa una davallada d'un 19,2% respecte als 6.840 del mateix mes del 2018.

S'ha de tenir en compte que es tracta de la mitjana de les remuneracions dels directius, que acostumen a ser molt elevades, amb les de la resta dels treballadors, que són força més baixes.

El que és clar és que la xifra de treballadors d'aquest important àmbit econòmic ha baixat en un centenar d'efectius respecte a l'any passat, fet que suposa una disminució d'un 5,6%, i en dues-centes persones si ho comparem amb les xifres de fa tres anys.

De fet, fa uns mesos, el llavors ministre de Finances Jordi Cinca va anunciar que la banca s'encaminava cap a les fusions i que això podria traduir-se, previsiblement, en un nombre sensiblement inferior d'empleats.

De moment, però, les entitats financeres encara no han confirmat oficialment que es vagi per aquesta via.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: