ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Salut i la CASS obren la porta a aplicar les 20 setmanes de maternitat a les mares de baixa

www.andorradifusio.ad

Porta oberta perquè les mares que demanen a la CASS l'ampliació de la baixa de maternitat a 20 setmanes puguin beneficiar-se'n. Aquest dijous s'han reunit amb el ministre de Salut, que els ha confirmat que tant el Govern com la Seguretat Social són favorables a aplicar en el seu cas el nou codi de relacions laborals. Dimarts tindran la resposta definitiva.

El grup de mares en baixa de maternitat, que els darrers dies s'ha ampliat a 60, s'ha mostrat confiat en una resposta positiva per part de l'administració.

La reunió amb el ministre de Salut, a la qual han assistit 16 mares amb els  nadons, ha estat positiva. Asseguren que Carles Álvarez els ha donat suport.

Ara estan buscant la fórmula jurídica ja que el nou codi de relacions laborals no les exclou però tampoc les té en compte. Es tracta de mares que van donar a llum abans de l'entrada en vigor de la nova llei. Algunes estan a punt d'esgotar la baixa.

Mariona Ferrer és una de les portaveus del grup i explica que en la trobada se'ls ha dit "que les coses estan encaminades i buscaran la manera que totes ens puguem acollir a aquestes quatre setmanes".

Una altra de les portaveus, Meritxell Cullas, indica que "la llei no parla de mares o pares en permís en el moment d'entrada en vigor, però sí que diu que en cas de dubte o inconcreció, sempre s'aplicarà el que sigui més beneficiós per a l'administrat".

Les mares han deixat clar així que no demanen res que no els pertoqui. També recorden els beneficis que la prolongació de la baixa de maternitat té per als nadons. "Si es va canviar la llei és amb un propòsit clar: permetre l'alletament matern, que és una mesura de salut pública que s'ha demostrat molt eficaç. Si la llei ha canviat pensem que nosaltres, que estem en curs, ens hi hem d'acollir", diu Ferrer.

La reivindicació ha rebut el suport també del raonador del ciutadà. 

Informa: Ana Alamán
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

34.200.218.187