ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Salut deixa sense efecte el pagament de les TMA i els tests ràpids d'antígens davant la variant Delta de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest dimecres a la tarda que es deixen sense efecte les tarifes de pagament de les TMA i els tests ràpids d'antígens als stop labs per l'evolució de la Covid i la variant Delta, que "és molt més transmissible".

Les tarifes havien d'entrar en vigor el pròxim 16 d'agost, però de moment s'aturen. La decisió d'establir un preu públic per aquestes proves es va aprovar fa unes setmanes amb la idea que "l'estiu havia de transcórrer d'una manera més segura", però, malauradament, "no és així". Per tant, vist que la situació sanitària actual "no és tot el positiva que nosaltres desitjaríem", el Govern ha decidit tornar-les a oferir de manera gratuïta per tal que "el cost no sigui un fre pels ciutadans i evitar així el ritme de contagis".

El titular de Salut també ha destacat la importància de mantenir la gratuïtat d'aquestes proves de moment per al millor coneixement de l'evolució de la pandèmia, unes dades que "ens permeten estar oberts com ho estem, que és un dels objectius d'aquesta política de cribratges i testeig que fem per tenir una major afluència de visitants, i una vida social i econòmica el més activa possible".

La decisió és temporal. Les tarifes, ha dit el ministre, "seran efectives quan la pandèmia estigui molt controlada".

31 positius més les darreres 24 hores

Salut ha notificat 31 positius més les darreres 24 hores, de manera que els casos totals sumen 14.797. Els actius es mantenen per sota de 300, amb 289 persones afectades en aquests moments. El brot a les colònies d'Encamp es manté en 23 contagis detectats.

A l'hospital hi ha ingressades sis persones, 4 a planta i 2 a l'UCI amb ventilació, una de les quals és un turista. La taxa de reproducció es troba per sota d'1.

Més del 60% de la població amb la pauta completa de vacunació

Martínez Benazet ha detallat que un 75% de la població vacunable ja ha rebut la 1a dosi i el 60,6% ha rebut les 2 dosis. "És una excel·lent notícia", ha dit. El ministre ha atribuït de nou a la vacunació i a la decisió de vaccinar a les persones de 16 a 30 anys l'impacte menor de la 5a onada, que, assegura, ja va a la baixa. Ha afegit que la majoria de persones diagnosticades la darrera setmana no estaven vacunades.

De moment s'han lliurat 42.309 certificats Covid i s'ha reforçat els equips que tramiten el certificat digital que permet accedir a l'app AndorraSalut.

Sense contagis a la prova pilot de l'oci nocturn

Martínez Benazet també ha informat que de moment no s'ha detectat cap contagi de la Covid-19 en la primera prova pilot de l'oci nocturn que es va fer a dos establiments del país el passat 16 de juliol. Ha afegit que s'ha previst fer una reunió amb els negocis implicats la setmana vinent per valorar els resultats i per plantejar la idea de fer una segona prova durant el mes d'agost.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 4 d'agost del 2021:

Informa: Yasmina Canedo - Agència ANA

Comparteix: