ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Salut desaconsella l'ús d'ozó com a desinfectant en locals

www.andorradifusio.ad

Si bé en l'àmbit professional s'utilitza per desinfectar zones de l'hospital i habitacions d'hotel, el Govern desaconsella l'ús d'ozó com a desinfectant ambiental de locals perquè aquesta funció encara no ha estat avaluada per la Unió Europea. Algunes empreses de neteja estan a l'espera d'aquesta certificació internacional tot i que moltes en reivindiquen l'ús.

En menys de dues setmanes reobriran els comerços. Per això, aquests dies molts han aprofitat per contractar els serveis d'empreses de neteja i manteniment per assegurar-se de complir totes les mesures higièniques necessàries per garantir la seguretat dels clients. Prèviament ho havien fet companyies d'altres sectors.

Molts d’aquests negocis han rebut, recentment, un avís del ministeri de Salut alertant-los sobre l’ús d’ozó a través de generadors domèstics.

Es recorda que es troba en revisió per l’Agència Europea de Productes Químics i no ha estat avaluat encara per la Unió Europea com a desinfectant d’ús ambiental. I és que es desconeixen les dosis necessàries per garantir-ne l'eficàcia com a viricida i els efectes per a la salut que pot desencadenar. Raons per les quals Salut desaconsella utilitzar-lo.

Algunes empreses de neteja consultades hi coincideixen i, de fet, descarten l'ozó fins que no tingui el vistiplau de la Unió Europea i l'OMS.

D'altres, que sí l'usen, recorden que l'ozó fa molt de temps que es fa servir en mans de professionals per desinfectar espais reduïts, com ascensors i ambulàncies, establiments com carnisseries i objectes com ganivets.

Durant el servei s'evacua l'espai i es necessita un temps per poder tornar-lo a ocupar. Reconeixen, això sí, que no és recomanable utilitzar aquest desinfectant per vaporitzar-lo constantment en un espai tancat perquè podria arribar a ser perjudicial.

Informa: Agència ANA
Locució: Rosa Alberch

Comparteix: