ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Salut donarà un nou impuls a l'acompanyament dels malalts de càncer que han de desplaçar-se fora pel tractament de radioteràpia

www.andorradifusio.ad

El ministeri de Salut donarà en breu un nou impuls a l'acompanyament dels malalts de càncer que han de desplaçar-se a l'exterior per fer el tractament de radioteràpia. Així ho ha declarat Joan Martínez Benazet després de la jornada sobre el càncer de mama que s'ha celebrat a la Llacuna sota el lema "Una visió holística".

El ministre de Salut ha destacat que l'acompanyament al malalt de càncer és tant o més important que el tractament mèdic en ocasions. Precisament anunciava novetats pel que fa als pacients que es realitzen tractament amb radioteràpia a l'estranger.

La jornada sobre el càncer de mama ha mantingut l'interès durant tota la jornada però ha estat especialment ben rebuda la xerrada per conèixer el centre Kàlida de Barcelona. Per Martínez Benazet, a banda dels millors especialistes i centres en oncologia, la voluntat és impulsar o afavorir la presència en un futur d'un servei d'aquest tipus de caràcter privat destacant tots els avantatges de què disposa.

Per la seva banda el president d'Assandca reclamava a l'executiu que exigís a la CASS les dades dels malalts que surten a l'estranger per tractar-se.

El ministre de Salut assegurava al seu torn que no hi ha cap inconvenient a tenir aquesta informació, si bé reconeixia que les dades no eren al 100% exactes.

Martínez Benazet ha declarat pel que fa a la unitat de radioteràpia que es continua estudiant tots els aspectes d'aquesta important inversió de futur. L'exposició de la Carme Novis "Jo soc la vida" donava la benvinguda a aquesta primera jornada sobre el càncer de mama organitzada pel Ministeri de Salut. La conferència d'una supervivent ha tancat el dia.

Ha aplaudit la tasca de les infermeres i l'equip del servei d'oncologia, si bé ha remarcat que als oncòlegs els hi mancava una mica d'empatia. El ministre ha pres nota i ha afirmat que es treballarà en aquest aspecte amb el SAAS.

Informa: Sílvia Mestre
Imatgte Fernando Montero

Comparteix:

3.235.75.174