ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Salut iniciarà aquest dissabte un cribratge massiu al comerç amb una crida a prop de 6.000 treballadors

www.andorradifusio.ad

Aquest dissabte comença una campanya de cribratge massiu al comerç. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha detallat que la prova serà voluntària i que s'ha fet una crida multitudinària a més de 5.800 treballadors de diferents sectors comercials. 

Salut aposta per un cribratge massiu al sector del comerç per afavorir la imatge d'Andorra com un país segur de Covid. Un cribratge que començarà aquest dissabte i que s'estendrà fins divendres de la setmana vinent.

L'objectiu de Salut és fer-lo a l'stop-lab de Prat de la Creu, per on haurien de passar més de 5.800 treballadors.

Malgrat ser una prova voluntària que s'haurà de demanar amb cita prèvia, Martínez Benazet ha fet una crida sobretot als sectors de la construcció i del lleure infantil i als funcionaris dels comuns.

En aquest sentit, el ministre de Salut ha remarcat la importància d'aquests cribratges sectorials, així com dels generals, "sobretot de les persones que han marxat uns dies fora d'Andorra", ja que "aquesta és la nostra estratègia de control de la pandèmia".

On també es portarà a terme una campanya de cribratges massius serà a les escoles. Tal com ha apuntat el ministre Benazet, Salut té la intenció de formar els professionals dels centres perquè siguin ells els qui facin les proves a alumnes i professorat. "Seran professionals dels mateixos centres amb una formació pràctica que es farà des del Ministeri de Salut".

Amb això, ha destacat que "serà necessari mentre utilitzem els tests de nassofaringe; quan s'utilitzin els tests de saliva, aquesta formació serà mínima".

La previsió és reservar una aula del centre des d'on centralitzar totes les proves.

Benazet també ha destacat que la setmana que ve hauria d'arribar un nou carregament de tests de saliva, que serien la clau per al cribratge de més del 40% de la població.

Torna a veure la roda de premsa completa d'aquest divendres amb l'actualització sanitària:

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

3.237.97.64