ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Salut manté l'alerta tot i no haver detectat cap cas de la verola del mico a Andorra

La detecció de diversos casos de verola del mico a Europa,

La detecció de diversos casos de verola del mico a Europa, Estats Units i el Canadà ha encès totes les alarmes. Andorra no té constància de cap cas, però Salut està en contacte permanent amb el Sistema d'Alertes Europeu i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que fan seguiment global de la situació. Precisament l'OMS ha demanat als països afectats que facin un seguiment estricte dels contagis. 

El brot de Madrid és el més greu del món i segons la premsa espanyola, ja compta amb una trentena de casos confirmats. El Ministeri de Sanitat ha aprovat un protocol per a la detecció precoç i segons ha avançat aquest divendres el diari El País, es preveu comprar milers de dosis d'una vacuna contra la verola tradicional per frenar la transmissió. S'inocularia als contactes dels casos confirmats i no a la població en general, tal com apunta el portal 324. 

Es tracta d'una patologia infecciosa endèmica a l'Àfrica que comença amb febre, mal de cap i dolor muscular i després provoca erupcions a la pell, uns símptomes que duren entre dues i quatre setmanes si no hi ha complicacions. Es transmet per gotetes, fluids o mucoses, però no es contagia fàcilment. Pot arribar a ser greu en el cas de persones immunodeprimides o per exemple a l'Àfrica, sobretot per la manca de recursos sanitaris.

Informa: Laura Cugat 

Comparteix: