ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Salut retira un lot d'un medicament anticonceptiu per contenir comprimits placebo

Salut retira el lot 1958550 del medicament anticonceptiu Optimize

Salut retira el lot 1958550 del medicament anticonceptiu Optimizette Gé 75 microgrammes després de l’avís de de l’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments (ANSM) de França. S’ha detectat que aquest lot conté comprimits placebo, és a dir, sense principi actiu i, per tant, sense efecte. 

Aquests comprimits estan en un dels tres blísters que conté l’envàs. El blíster amb les càpsules  placebo és diferent dels altres dos perquè en lloc de contenir 28 compromits, en té 21. Segons el laboratori fabricant Majorelle, aquest defecte només afecta alguns envasos del lot retirat. Aquest lot ha estat distribuït del 26 de gener al 5 d’abril del 2018.

El ministeri recomana a les dones que tinguin un envàs d’aquest lot del medicament Optimizette Gé 75 microgrammes que el retornin a la seva farmàcia. Si la pacient ha estat utilitzant els comprimits placebo, el tractament pot resultar ineficaç i s’ha de posar en contacte amb el seu metge per tal d’avaluar el risc d’embaràs. Les pacients que no els hagin utilitzat no han d’interrompre el tractament anticonceptiu.

Informa: Redacció

Foto: Agència ANA

Comparteix:

34.231.21.83