ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sancions de fins a 30.000 euros per publicar anuncis de prostitució

www.andorradifusio.ad

La publicitat de la prostitució es castigarà amb sancions de fins a 30.000 euros. Així serà d'aquí a uns sis mesos, quan entri en vigor una modificació de l'article 151 del codi penal que proposen els tres grups parlamentaris que donen suport al Govern.

Els grups parlamentaris demòcrata, liberal i de Ciutadans Compromesos han entrat conjuntament al Consell General una proposta de modificació del codi penal per prohibir la publicitat de la prostitució en els mitjans de comunicació.

Concretament plantegen que s'afegeixi un paràgraf al primer apartat de l'article 151 sobre l'afavoriment de la prostitució que preveu penalitzar-ho amb sancions de fins a 30.000 euros o el triple del valor del benefici obtingut si és superior a aquesta xifra.

La consellera general del grup parlamentari demòcrata Ester Molné explica que els administradors dels mitjans serien els únics responsables penals d'aquest delicte menor. L'objectiu és "evitar que es lucrin fent publicitat de la prostitució, que és una forma d'explotació".

Es tres grups han consensuat el text recollint la demanda que els havien fet reiteradament diversos col·lectius de dones.

Es preveu que la tramitació parlamentària per aprovar aquesta modificació s'allargui uns sis mesos. Aquest afegit a l'article només permetrà actuar contra els mitjans del país, no contra els que publicitin serveis de prostitució des de l'exterior. 

Informa: Gerard Gort
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

3.230.154.129