ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sancions per a qui practiqui esquí de muntanya sense forfet a les estacions

www.andorradifusio.ad

La nova llei de l'esquí permetrà que les estacions sancionin aquells que hi practiquin l'esquí de muntanya sense forfet. El text que aquest divendres ha entrat a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència, i al qual ha tingut accés RTVA, canvia de nom i s'anomenarà Llei relativa a les estacions de muntanya i englobarà totes les pràctiques que s'hi fan. Aquesta llei deroga l'antiga i el reglament del desembre de l'any passat que regulava la pràctica de la randonnée.  

Llei relativa a les estacions de muntanya. Així s'anomenarà la nova llei de l'esquí que substituirà la que ja té 20 anys. El canvi respon a la necessitat de regular totes les activitats que s'hi fan al llarg de l'any, una de les quals l'esquí de muntanya.

Així, el nou text permetrà sancionar els practicants d'esquí de muntanya que no duguin el forfet natura quan són a pistes. També especifica la normativa a seguir quan es practica tant de dia com de nit.


Article 31: Infraccions i sancions civils 
 
1. La pràctica de qualsevol activitat regulada en el domini sense forfet, quan el forfet sigui preceptiu, comporta l'obligació de l'usuari de satisfer un import equivalent a tres vegades el preu del forfet diari corresponent a l'activitat efectuada.
 
2. Sense perjudici de les responsabilitats penals que escaiguin, la utilització d'un forfet per una persona diferent del seu titular, o la manipulació del forfet per alterar les característiques de la seva emissió, o el consentiment del titular per a qualsevol de les conductes anteriors, comporta la retirada immediata i una sanció econòmica del triple del seu valor. 
 
3. En cas d'una utilització abusiva o fraudulenta del forfet, el personal acreditat de l'estació el pot retirar immediatament i pot prohibir la utilització de les instal·lacions i la circulació per les pistes, sens perjudici de les accions legals que pugui exercir l'estació.

4. L'explotador nega l'accés al domini i procedeix a la retirada o inutilització immediata del forfet als usuaris que incompleixen les obligacions que els imposen aquesta llei i el reglament intern de l'estació.
 

En el cas de la nit, obliga a utilitzar accessoris reflectors i a dur una llanterna amb un flux de com a mínim 300 lúmens. Preveu, a més, un règim sancionador, el mateix que per als usuaris del forfet d'esquí i que equival a tres vegades el preu del forfet diari de l'activitat.

La llei també prohibeix l'accés de vehicles motoritzats fora dels circuits establerts, tret dels que utilitzen les estacions. També preveu l'obligatorietat de l'ús del casc per als menors de 12 anys que practiquin l'esquí alpí. 

Finalment, en casos molt greus, saltar-se la llei pot comportar sancions de fins a 30.000 euros per incompliments dels explotadors. Entra a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència perquè pugui ser d'aplicació aquesta temporada. 

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: