ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sant Julià demana canvis al reglament de la construcció per evitar obligacions econòmiques inassumibles als comuns

www.andorradifusio.ad

Sant Julià reclama canvis al nou reglament de la construcció aprovat pel Govern el maig. Tot i considerar-lo una bona eina per posar fi als desmunts i als edificis inacabats, el cònsol major discrepa en el grau d'implicació econòmica dels comuns.

Més o menys cada comú té localitzades aquelles obres o desmunts inacabats que amb el nou reglament de la construcció s'haurien d'enderrocar o bé enllestir en uns terminis acceptables. Una normativa que els dona eines per posar fi a aquesta problemàtica, però que també implica una part econòmica que el comú de Sant Julià creu que s'ha de poder discutir. Josep Majoral. que amb el cònsol d'Ordino estan mandatats per tractar la qüestió de l'aplicació del reglament amb el ministre d'Ordenament Territorial, ho vol plantejar.

Ha posat com a exemple una esllavissada de grans dimensions com la de la Portalada. "El comú de Sant Julià en un cas com el de la Portalada no té capacitat d'avançar aquests diners. Per tant, és aquí on el reglament hem de mirar d'acabar d'ajustar-lo i perfilar-lo perquè sigui un reglament fàcil d'aplicar", insistia.

Aquest és com a mínim el posicionament del comú, que ja havia fet arribar al ministeri aquest neguit. Entén que és una situació que també afecta altres comuns amb pressupostos més limitats. Per això creu que de tenir un posicionament unànime els comuns podrien aconseguir un terme mitjà i aplicar un reglament que al final hau de permetre potenciar la seguretat i evitar episodis com el de l'agost passat.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.226.241.176