ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, escèptics davant la possibilitat de reduir la cessió per habitatges de lloguer

www.andorradifusio.ad

Els comuns sense majoria demòcrata es mostren escèptics davant la possibilitat de decretar la reducció temporal del percentatge de cessió per a habitatges destinats al mercat de lloguer. Escaldes-Engordany es mostra a favor de dur a terme un estudi sobre les necessitats específiques de cada parròquia i Sant Julià de Lòria destaca altres mesures que ja s'estan aplicant, com ara l'exoneració del 90% de l'impost de construcció si l'edificació es destina al lloguer.

El Comú d'Escaldes-Engordany no reduirà el percentatge de cessió de sòl per a la l'edificació d'habitatges destinats a mercat de lloguer, que actualment és del 15%.

Considera que aquesta mesura, que s'emmarca en la Llei de mesures urgents en matèria d'arrendaments, no soluciona els problemes immediats.

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, ha comentat que "a Escaldes tenim una manca de terreny públic on posar serveis que són necessaris per a qualsevol comunitat".

La corporació, però, sí que es mostra a favor de dur a terme un estudi sobre les necessitats de cada parròquia.

En aquest sentit, creu que "primer hem de definir què necessitem d'escoles, guarderies o centres de salut, i després decidirem quin és el marge de cessió que hi volem destinar".

Per la seva banda, el Comú de Sant Julià de Lòria tampoc té previst reduir la cessió que a hores d'ara se situa en el 10%.

Tot i que la possibilitat de decretar la reducció temporal de la cessió pot afavorir l'edificació d'habitatge de lloguer, el cònsol major, Josep Majoral, considera que cal tenir en compte altres mesures que ja s'estan aplicant.

"El comú té una reducció del 90% de l'import dels impostos de cosntrucció, sempre i quan sigui de vivendes de lloguer", ha esmentat.

Majoral destaca que el percentatge de cessió no és l'únic factor que frena la construcció d'immobles de lloguer i demana plantejar-se si en un parell d'anys realment faltarà aquesta mena d'habitatges.

Vaticina que, tenint en compte les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus, la població disminuirà per la pèrdua dels llocs de treball.

Informa: Oliver Jaén-Laura Massegú-Òscar Serrano
Imatge: Xabier Moreira-Desirée Sala-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.235.85.115