Sant Júlia de Lòria vol desbloquejar el projecte de la xarxa de calor

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria vol desencallar una vegada per totes el projecte de la xarxa de calor, que permetria alimentar els edificis públics amb la crema de biomassa dels boscos de la parròquia. Fa anys que el dossier està aturat per desavinences amb el Ministeri d'Educació sobre el lloc on hauria d'anar la caldera.

El Comú de Sant Julià de Lòria vol posar fil a l'agulla i desbloquejar una vegada per totes el projecte de la xarxa de calor de la parròquia. I ho vol fer aprofitant el canvi de titular del Ministeri d'Educació, ara en mans del lauredià Ladislau Baró, amb qui vol reunir-se les pròximes setmanes. La xarxa de calor permetria alimentar la majoria d'edificis públics de la parròquia a través de la crema de biomassa provinent dels boscos, fet que suposaria un important estalvi energètic i un benefici per al medi ambient. Per això el cònsol no acaba d'entendre que no es tiri endavant la xarxa.

"No sé si m'atreveixo a parlar als mitjans de medi ambient quan un projecte com aquest no som capaços de tirar-lo endavant. Si alguna cosa em caracteritza és que no llanço la tovallola fàcilment i, per tant, continuo insistint en aquest projecte."
Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria

El punt de conflicte amb Educació rau en el lloc on ha d'anar la caldera, que el Ministeri no veia al pati de l'escola andorrana. Després de la intervenció del cap del Govern, la ubicació seria l'escola francesa, i Josep Majoral vol que es concretin els primers moviments per poder tirar endavant la xarxa.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Albert Refart-Arxiu    

Comparteix:

Els càmpings pengen el cartell de complet durant el mes d'agost La sardinada popular de Santa Coloma omple el pàrquing d'Enclar