ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sant Julià de Lòria vol desencallar el projecte de la xarxa de calor a la parròquia

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià de Lòria vol tirar endavant el projecte de la xarxa de calor, que fa temps que està encallat. Ara, però, el Govern ha fet les primeres passes per donar-hi solució amb un plec de bases per treure'l a concurs. Segons el cònsol, és impensable que no tiri endavant i més amb l'estalvi energètic que es demana des de l'executiu. 

Fa temps que Sant Julià de Lòria va al darrere del projecte de la xarxa de calor. Com està plantejada, té un enfocament d'economia circular. Es tractaria, doncs, de recollir branques dels boscos de la parròquia, transformar-les en estella, cremar-la en una caldera i posteriorment subministrar l'energia generada als edificis públics en forma d'aigua. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, esmenta que edificis com "l'escola francesa, l'andorrana, el centre esportiu, la universitat, el centre cultural i casa comuna, per tant, els grans consumidors" se'n veurien beneficiats.

Però el projecte ha trobat esculls, com que alguna de les parts no vegi amb bons ulls que la caldera s'hagi d'ubicar al pati de l'escola andorrana. Majoral esmenta que s'ha de posar sobre una balança. "Val la pena perdre 20 metres quadrats de pati respecte el que suposa a nivell social i medi ambiental aquest projecte."

Segons Majoral, s'ha de tirar endavant com sigui, sobretot per l'estalvi energètic que es demana des de Govern. "Se'm faria difícil entendre el contrari quan des de Govern ens estan demanant signar un conveni que va en la línia de l'estalvi de gasoil. Se'm faria molt difícil d'entendre un projecte que va totalment alineat en això que no s'aprovés."

Tot i les dificultats, s'ha fet un primer pas per desencallar el projecte i el Govern ha començat a elaborar un plec de bases per treure'l a concurs públic.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix: