ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sant Julià manté la tradició amb el ball de la Marratxa, tot i les mesures de seguretat per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Els lauredians i lauredianes continuen de festa major. Aquest dilluns a la tarda s'han representat els tradicionals balls de la Dama Blanca i la Marratxa. A diferència dels anys anteriors, les actuacions s'han dut a terme a la plaça de la Germandat per complir les mesures de seguretat.

De la plaça Major a la plaça de la Germandat. La tradicional tarda de dilluns de la festa major laurediana ha canviat d’ubicació per complir les mesures de seguretat. La imatge era la mateixa dels darrers dies: distància de seguretat, persones assegudes i mascaretes.

La tarda ha començat, com és habitual, amb el ball de la Dama Blanca, a càrrec de la colla de geganters de la parròquia i la cobla Vents de Riella. No obstant, el ball de la Marratxa ha estat la representació més esperada pel centenar de persones que s’hi han aplegat. Interpretat per primer cop al segle XIII, la dansa simbolitza el començament del Coprincipat. Els dos homes representen els dos caps d'estat, mentre que les dones simbolitzen les sis parròquies d'aleshores, ha explicat el director de l'Esbart Laurèdia, Jaume Torra.

L’audició de sardanes ha tancat la tarda de dilluns de la festa major laurediana. A diferència dels anys anteriors, no han pogut ser ballades.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Pere Besolí

Comparteix:

3.235.107.209