ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sant Julià modificarà la normativa d'accés rodat a la vall del Madriu

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià vol canviar la normativa d'accés a la seva part de la vall del Madriu i per això ha encarregat un informe jurídic sobre com es poden sancionar millor les infraccions. La minoria també vol que es faci un estudi sobre la capacitat de càrrega i l'erosió que provoquen els vehicles.

La circulació de ciclistes i motoristes a l'accés lauredià a la vall del Madriu segueix provocant polèmica. Els cònsols de les quatre parròquies que comparteixen aquest paratge es van comprometre a fer una normativa conjunta però Escaldes ja s'ha avançat i ha aprovat una ordinació prohibint l'accés rodat en el seu territori.

El comú lauredià vol modificar la seva ordinació per sancionar les infraccions en la seva part i ha encarregat un informe jurídic per saber com dur-lo a terme. Ho ha informat durant la darrera sessió de consell de comú, on el cònsol ha plantejat dubtes:

"Com dono compliment a aquesta normativa? Tot i que els banders estan fent una gran tasca, sóc molt conscient que no és evident. Quan arriben per cridar l'atenció a uns motoristes, ni s'aturen i se'n van. Per tant, es molt difícil de complir."

Josep Majoral, cònsol major Sant Julià

La minoria també pretén que es faci una anàlisi acurada de l'impacte de l'accés rodat a la part laurediana de la vall del Madriu.

"Un estudi de la capacitat de càrrega i l'erosió que provoquen els vehicles a la zona del camp de Claror. En segon lloc, proposem que es pugui fer un pla de gestió i de control d'accessos en aquesta zona."

Cerni Cairat, conseller de Desperta Laurèdia

Properament es sancionaran quatre motoristes que van entrar, sense poder fer-ho, en aquest indret i s'estudien més multes.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: