ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sant Julià no descarta portar a la justícia la congelació

www.andorradifusio.ad

En el document amb l'acord sobre les competències i les transferències que els comuns i el Govern van rubricar ahir queda palès que el comú de Sant Julià de Lòria s'oposa a la congelació de les transferències. El comú, per cert, no descarta portar l'afer a la justícia. Precisament avui ha passat davant dels micròfons de Ràdio Nacional el cònsol menor lauredià, Manel Torrentallé. Ha assegurat al programa Ara i Aquí que la congelació per un exercici s'entén, però no per tres i creu que s'ha de complir la llei.

"Un any sí però tres no ho acceptem. La resta de cònsols tindran les seves raons i potser tenen una altra percepció, però nosaltres tenim aquesta". Així de clar s'ha manifestat Manel Torrentallé sobre la congelació de les transferències.

A l'"Ara i aquí", de Ràdio Nacional, també ha volgut deixar clar la importància que tenen els comuns i el menysteniment que consideren que l'estat té en aquest aspecte i també en l'ITP: "Si hi ha gent que pensa que els comuns sobrem o que tenim massa competències i que hauríem de tornar 40 anys enrere, que quan havíem de canviar un fanal havíem d'anar a Govern i que la pagués, que facin una proposta electoral i en parlem" .

Portar el tema a la justícia és una de les opcions que es plantegen i ara estudien aquesta possibilitat. Abans aquest aspecte es plantejarà en el ple del comú. Torrentallé ha dit que han d'estudiar legalment com ha de ser el procés i si necessiten el suport d'altres comuns per fer un recurs. Ha afegit que la majoria comunal ha rebut el suport de l'oposició socialdemòcrata en aquest aspecte i en la necessitat de disposar dels diners que els pertoquen per llei a fi de fer funcionar la màquina comunal.

Durant l'entrevista Torrentallé, també ha parlat del grup inversor nord-americà interessat a invertir a Naturlàndia. Ha reiterat que de moment no hi ha cap proposta en ferm, si bé ha avançat que la intenció d'aquesta inversors seria recuperar el projecte inicial de Naturlàndia, que incloïa un telefèric des del poble. També ha anunciat que la iniciativa de l'alberg situat al camp base té molt d'èxit, amb ocupació gairebé completa fins a l'agost.

Informa: Anna Pifarré     Imatge: Robert Querol

Comparteix:

54.160.19.155