ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sant Julià preveu tenir la deixalleria comunal l'estiu del 2023

www.andorradifusio.ad

La deixalleria comunal de Sant Julià se situarà al costat de la carretera general abans d'arribar a la rotonda de la Margineda i estarà en funcionament l'estiu de l'any vinent. Aquest divendres el comú i el Govern n'han signat el conveni de construcció. El magatzem comunal que hi havia a la Portalada va quedar molt afectat per l'esllavissada de l'estiu del 2019.

Significatiu pas endavant perquè Sant Julià tingui una deixalleria comunal. L'executiu ha cedit un terreny al comú perquè sigui més fàcil accedir a l'indret on es vol ubicar i, per tant, abaratir-ne els costos. A partir d'ara, es pot iniciar un procés que l'estiu de l'any vinent pot acabar amb la infraestructura enllestida.

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, explica quins passos han de seguir. "Ens donem un mes i mig per la preparació d'aquests plecs. A partir d'aquí farem un concurs públic de 20 dies. Després els comparatius i les adjudicacions. A principis de l'any vinent estarem en mesura de començar la construcció de la nova deixalleria".

Des del Govern s'assegura que s'està monitoritzant la zona per evitar més esllavissades a la Portalada com la que va deixar inutilitzable el magatzem comunal. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha comentat que tenen un "sistema de ràdar per infrarrojos, bàsicament a la part de davant i l'anem monitoritzant. És cert que ara porta molts mesos molt estable".

També ha explicat que el procés judicial per dictaminar responsabilitats segueix el seu curs.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Albert Refart

Comparteix: