Sant Julià viurà una batalla electoral a tres bandes

www.andorradifusio.ad

Contra tot pronòstic, 3 llistes concorreran a Sant Julià de Lòria. Totes elles han apostat per perfils joves i per renovar noms dels anteriors comicis comunals. És la parròquia que més varietat de candidatures oferirà als 4.559 electors, un 10% més que a les anteriors.

La primera llista a presentar-se al comú ha estat l'encapçalada pels actuals cònsols. Josep Majoral i Mireia Codina repeteixen les primeres posicions de la llista Unió Laurediana, més Demòcrates, més Acció, més Independents. Els segueixen dos membres del partit taronja, Sandra de la Rosa i Sergi Majoral. I els consellers actuals com Maria Àngels Marfany, Sònia Carrillo i Carles Pereira. Una candidatura que, detalla Majoral, combina experiència i perfils que mai han estat en política amb "gent formada, preparada i sobretot amb molta il·lusió".

Desperta Laurèdia es presenta finalment en solitari. Cerni Cairat torna a ser cap de llista i fa tàndem amb la també actual consellera de la minoria Sofia Cortesao. A la tercera posició trobem la cap de producció de la Fundació Onca, Teresa Areny. I al número 11, Anna Maria Aché, germana de l'actual consellera general per Concòrdia Maria Àngels Aché. Per Cairat, es tracta d'"una candidatura força renovada respecte a la de fa quatre anys, amb uns perfils tècnics i buscant aquesta capacitat de poder gestionar amb coneixement de causa el comú".

I després de no arribar a cap acord amb Desperta Laurèdia, candidats propers al PS i Progressistes SDP s'han presentat en una tercera llista anomenada Per Sant Julià. Al número 1 trobem Antoni Miralles, expresident de l'Associació de Comerciants de Riberaygua, i seguit per, Carolina Caubet, que va presentar-se dues vegades com a representant dels assalariats de la CASS. La segueixen Meritxell Bundancia i Cristofer Roman. "Per Sant Julià és una candidatura progressista en què ha lluitat gent del partit socialista i part de Progressistes SDP. I molta gent jove. Volíem una renovació molt important que els candidats que s'havien presentat no fossin elegibles", conclou Miralles.

Les tres llistes han estat validades pel consell de comú. Així doncs, es repeteix el nombre de candidatures presentades a les anteriors comunals, però amb un 10% més d'electors.

Informa: Neus Vila
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Grífols centrarà el debat a Ordino Enclar i Demòcrates aspiren a aconseguir el comú de la capital