ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

S'aproven les mesures urgents per facilitar l'accés a l'habitatge

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha aprovat la llei de mesures urgents per facilitar l'accés a l'habitatge amb els vots a favor del grup demòcrata i la consellera independent Sílvia Bonet, nou abstencions, i els vots en contra del Partit Socialdemòcrata. El cap de Govern ha dit que s'haurà d'implicar els comuns i instar-los a reduir al mínim la cessió obligatòria de terrenys.

Durant el debat del projecte de llei de mesures urgents al voltant de l'arrendament d'habitatges, el ministre Xavier Espot ha reconegut que cap de les mesures és la panacea, però que són per combatre el problema d'arrel i donar sortida a una situació d'urgència. "És un posicionament realista, equilibrat i raonable, que busca solucionar el problema en la mesura del possible sense prometre remeis miraculosos que, en el fons, no són ni miraculosos ni són remeis", reiterava Espot.

Des de l'oposició creuen que el govern ha actuat tard i malament, després de molts avisos, però han celebrat la mesura de congelar els lloguers. La llei crea un impost als pisos buits, facilita la rehabilitació d'antics i apujar les taxes sobre els apartaments turístics, entre altres accions. El Cap de Govern també ha dit que caldrà implicar els comuns i instar-los a reduir al mínim la cessió obligatòria de terrenys. El projecte de llei s'ha aprovat amb el vot favorable de la majoria demòcrata i la consellera Sílvia Bonet i les abstencions dels Liberals, UL+IM i Víctor Naudi. El PS hi ha votat en contra.

Informa: Laura Massegú

Comparteix: