ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sarkozy declara que s'ha fet tot el possible per malmetre la seva imatge

L´expresident de la República francesa Nicolas Sarkozy ha estat f

L´expresident de la República francesa Nicolas Sarkozy ha estat finalment imputat per la justícia. I avui ha fet les primeres declaracions davant dels mitjans de comunicació. Sarkozy assegura que s'ha volgut malmetre la seva imatge i que no ha fet mai res que anés en contra de l'estat de dret.

Després de declarar 18 hores, l´expresident francès i excopríncep Nicolas Sarkozy ha estat imputat per un delcite de corrupció activa, tràfic d'influències i encobriment de violació del secret professional. És una situació inèdita, ja que mai abans un expresident francès havia estat posat a disposició de la justícia. A la República francesa tots els caps d´estat perden la immunitat tres mesos després de deixar l´Elisi.

El mateix Sarkozy ha parlat avui pels mitjans francesos i ho ha fet en directe en una de les televisions més importants de l'estat veí, com és TF1. En les declaracions, l'expresident assegura que era el moment de parlar i creu que s'ha fet tot el possible per malmetre la seva imatge. Sarkozy ha afegit que no ha traït mai la confiança dels francesos i que no ha comès cap acte que sigui contrari als principis de la República ni tampoc a l'estat de dret.

El delicte de tràfic d'influències del qual se l'acusa, segons el codi penal francès, pot suposar una pena de fins a 10 anys de presó i 150.000 euros de multa. En el mateix cas en què s´investiga si Sarkozy i el seu entorn tenien informadors que els alertaven dels processos judicials en què es trobaven implicats, també han estat imputats el seu advocat, Thierry Herzog, i un alt magistrat del Tribunal, Gilbert Azibert.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: