ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sarmiento es desdiu de les declaracions que va fer en la fase d'instrucció del cas BPA

www.andorradifusio.ad

L'ex cap antiblanqueig de BPA ha fet marxa enrere respecte a les seves declaracions durant la fase d'instrucció. Fins i tot ha afirmat que va declarar forçada per la situació davant la policia, fruit de la por i desconeixent l'abast de la situació.

A preguntes del tribunal, Isabel Sarmiento ha reconegut que les operacions d'intercanvi entre clients la feien sentir incòmoda i així ho va comunicar als seus superiors.

Aquesta classe d'operacions centra les acusacions contra l'entitat en el judici de la causa primera, ja que eren part de l'operativa de l'empresari Rafael Pallardó, acusat del blanqueig d'uns 70 milions d'euros de la màfia xinesa.

Aquest dimarts, a l'inici de la sessió, un dels advocats defensors ha avançat que en els pròxims dies es podria plantejar alguna acció derivada de noves circumstàncies. En concret, s'ha referit a les manifestacions a un mitjà català del president del tribunal de corts, Josep Maria Pijuan, admetent l'existència d'irregularitats policials per incidir en unes eleccions a Catalunya, deixant entreveure que aquesta operació podria haver tingut incidència indirecta en l'afer del banc andorrà.

Segons el lletrat, són circumstàncies que poden tenir una incidència important en la causa jutjada a Andorra. En aquest sentit, el president de la sala ha puntualitzat que es tracta de fets que s'estan investigant en una altra causa, al marge de la que s'està jutjant.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: