ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

SDP afirma que vol un pacte amb Liberals i PS però per programa, "no per cadires"

www.andorradifusio.ad

El PS, Liberals i Progressistes SDP creuen que els contactes entre aquests dos últims per assolir un pacte a tres bandes a les llistes territorials encara estan lluny de cristal·litzar. Els progressistes diuen que de moment es limita a una conversa i que hi ha d'haver uns criteris comuns en l'àmbit programàtic.

La trobada que han mantingut els Liberals i Progressistes SDP per parlar d'una possible aliança a les llistes territorials, juntament amb el PS, ha reactivat la possibilitat d'un pacte que es va descartar fa uns mesos. El PS i els liberals matisen, però, que aquesta opció encara està oberta i que hi ha molt a tractar. "Hem de tenir en compte que nosaltres el pacte amb Liberals fa dies que el tenim en marxa, pràcticament fa sis mesos que hi treballem. Aquesta no és una qüestió fàcil de respondre a dia d'avui, s'han d'estudiar moltes variables que poden afectar el que hem estat treballant fins ara els dos partits", adverteix el membre del comitè executiu del PS David Rios.

Des de Progressistes SDP diuen que si hi ha acord s'ha de basar en aspectes programàtics comuns, ja que no volen un "pacte per les cadires". També creuen que seria infantil que la figura de Jaume Bartumeu provoqués problemes. "Han de posar sobre la taula un projecte que sigui inequívocament social, progressista i obert a Europa", insisteix el candidat a cap de Govern d'SDP, Josep Roig.

Un pacte a tres bandes variaria bona part de l'escenari previst per a les circumscripcions parroquials, eliminant les llistes previstes pels progressistes, per exemple a la capital, i també la composició que es podria perfilar.

Informa: Pere Moliné/Laura Massegú
Imatges: Hèctor Romance/Joel Romero
Locució: Sílvia Mestre

Comparteix: