ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

El sector hoteler no espera grans variacions d'ocupació tot i la rebaixa de preus i proposa que es valori allargar les STCT

www.andorradifusio.ad

Els hotels tancaran el mes de juliol amb ocupacions modestes i per a l'agost no esperen grans variacions. El sector ha treballat rebaixant preus. Si la situació no varia, creuen que el Govern hauria de reconsiderar allargar mesures com l'aplicació de la suspensió temporal. En contra del que ha succeït a Espanya asseguren que els empresaris andorrans han fet un gran esforç per no aplicar rebaixes salarials.

No esperaven més del que s'ha aconseguit. Així es podria resumir la valoració del sector hoteler del mes de juliol. Tancaran amb ocupacions modestes, si fa no fa la meitat que l'any passat, amb percentatges del 30% durant la setmana i entre el 55 i el 60% els caps de setmana. A més, han hagut de rebaixar preus. Més incert encara es presenta l'agost, tot i que fins avui tenen garantides ocupacions del 32% a tot el país. En qualsevol cas continuaran depenent totalment de les reserves d'última hora, i aquestes fluctuaran en funció de com evolucioni el rebrot de la pandèmia. En aquest sentit lamenten l'encreuament de declaracions de vegades contradictòries entre les autoritats comunitàries, com ha explicat el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol.

Des de l'UHA valoren positivament la iniciativa Horitzó 23 del Govern, tot i apuntar que el sector no té capacitat actualment per fer previsions a llarg termini.

El cap de setmana esperen ocupacions superiors al 55%. Parròquies com Sant Julià de Lòria, on les estades d'aquests dies és redueixen majoritàriament a una sola nit, pateixen més per la situació. Des de la UH esperen que l'agost, un mes tradicionalment més vacacional, sigui més profitós i que Andorra es beneficiï de turisme de zones properes.

Informa: Joan A. Sarmineto
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

35.153.39.7