ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Hotels i allotjaments troben precipitada la taxa turística al juliol i vol més temps per adaptar-s'hi

www.andorradifusio.ad

El sector dels allotjaments turístics continua en converses amb el Govern per l'entrada en vigor de la taxa turística. L'última pròrroga per esmenar la llei referent a la taxa turística s'acaba el 27 d'abril i a partir d'aquí es podria votar al Consell a principi de juny i es vol aplicar al juliol, com va anunciar el ministre de Turisme, Jordi Torres. 

Segons els hotels i allotjaments turístics, aquest calendari els deixa poc temps per adaptar el programari i explicar als clients que ja hagin reservat a partir de l'1 de juliol que hi haurà la implantació d'una taxa que anirà d'1 a 3 euros per persona i dia en funció de la categoria de l'establiment, amb l'excepció dels menors de 12 anys. 

El president de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic, Àlex Ruiz, creu que "serà una sorpresa pels que ja tinguin una reserva o els que vinguin sense que ho haguem comunicat". A més, destaca que requereix de totun treball paral·lel, com el d'adaptar programari per a factures.

Ara es demana comprensió i que s'entengui que l'entrada en vigor serà precipitada.

El president de la Unió Hotelera, Jordi París, diu que donaran el màxim suport perquè tot plegat es pugui dur a terme, però remarca que també els han traslladat els neguits del sector,  que estan tenint en compte. Ara estan pendents de la seva resposta. "L'entrada en vigor és un d'ells i prioritari, ja que té diferents impactes", ha manifestat afegint que "s'hauria d'intentar portar de manera raonable i ordenada". 

L'executiu preveu recaptar 12 milions d'euros l'any amb una taxa que es vol destinar a infraestructures i recursos per al sector turístic. 

Informa: Rosa Alberch - Roser Puigbò 
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: