ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Segon paquet de mesures per la crisi del coronavirus abans de final d'abril

www.andorradifusio.ad

L'executiu ha compartit el calendari previst per l'aprovació de la llei del segon paquet de mesures d'ajudes econòmiques. La voluntat del Govern és entrar-la a tràmit parlamentari a través de la via d'extrema urgència el 15 d'abril perquè entri en vigor abans que acabi el mes

El Govern s'ha compromès amb els grups parlamentaris a donar la setmana que ve els primers esborranys de la llei de noves mesures d'ajudes econòmiques perquè es puguin fer les aportacions per part de la majoria i l'oposició. L'objectiu és que el 15 d'abril es pugui entrar a tràmit parlamentari a través de la fórmula d'extrema urgència per poder votar-la al cap de 48 hores, per tal que abans que finalitzi el mes entri en vigor. El ministre portaveu no ha volgut donar detalls de les mesures que ja s'estan estudiant per respectar el treball i la negociació parlamentària.

Pel que fa a les queixes rebudes pel raonador del ciutadà en referència a la voluntat d’algunes llars d'infants privades de continuar domiciliant els rebuts malgrat estar tancades, ha explicat que s'han d'arribar a acords entre privats i que aquests centres es poden acollir a les mesures d'ajuda.

Eric Jover també ha fet referència a la carta que han emès entitats sindicals i socials demanant una renda bàsica per a aquelles persones sense recursos que en aquests moments no tenen feina ni possibilitat de buscar-ne. El ministre ha explicat que el principal objectiu del Govern és protegir els assalariats i intenten assegurar els llocs de feina i la retribució salarial fixa. Assegura que ja hi ha eines activades per garantir llocs de treball i suport als més desafavorits. Ha recordat que s'està treballant per flexibilitzar la via d'accés dels ajuts per desocupació involuntària.

Roda de premsa completa del ministre portaveu d'aquest dijous al vespre:

Informa: Oliver Jaén

 

Comparteix: