ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El segon registre a la FAF requisa la documentació del 2012 al 2017

www.andorradifusio.ad

La batlle hauria autoritzat el segon escorcoll de la Federació de Futbol per evitar la destrucció i manipulació de proves lligades al cas Cautxú. En el marc del registre dut a terme aquest divendres s'ha requisat informació dels exercicis comptables i financers del 2012 al 2017.

Segons l'aute al qual ha tingut accés RTVA, la fiscalia sospitaria que el secretari general Tomàs Gea estaria rebent documentació de la FAF per a la seva defensa per part de persones de l'entitat. En aquest sentit, apunta a la cap del departament internacional i administrativa, que està investigada.

A més obre la possibilitat que altres membres de la Federació, sense identificar, haguessin fet el mateix. La cap del departament internacional i administrativa, que actualment és la secretària general en funcions, ha de declarar dimecres a la Batllia, el mateix dia que Gea, segons ha pogut saber aquesta casa. L'aute no autoritza la demanda de la fiscalia de requisar els dispositius electrònics i les comunicacions de la dona.

En el registre de la seu federativa s'ha requisat informació dels exercicis comptables i financers del 2012 al 2017, atès que en el primer, efectuat al maig, només es va obtenir documentació corresponent als anys 2018 i 2019. La batlle encarregada de la instrucció considera necessari i proporcional l'escorcoll donada la gravetat de les acusacions i la intensitat dels indicis.

A l'aute, la batlle fa referència també a l'actuació "sorprenent" de la Federació i la seva demanda d'expulsar del cas com a actors civils els quatre clubs crítics, als quals considera com a perjudicats en tot aquest afer. Fins i tot fa referència a una possible xarxa de persones al si de la federació que podrien cooperar per espoliar l'associació o encobrir l'espoli a canvi d'avantatges si la instrucció demostra que les seves actuacions no són legítimes i serveixen a interessos de persones particulars en perjudici de la federació. 

Informa: Sergi Cano
Imatge: Joel Romero

Comparteix:

3.235.11.178