ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una segona manifestació contra el passaport Covid recorre l'eix comercial

www.andorradifusio.ad

Una setantena de persones s'ha tornat a concentrar aquest dissabte contra el passaport Covid.

Els primers assistents, una trentena que s'ha anat ampliant durant la tarda, asseguraven que no es trobaven en cap manifestació, sinó en "una trobada d'amics".

Rebutgen l'obligatorietat del certificat Covid entonant crits de 'llibertat'. Defensen que el passaport és discriminatori i que el Govern els està retallant drets constitucionals. Reclamen que no s'hagi de mostrar per poder entrar a restaurants, bars, gimnasos i perruqueries. 

Alguns dels assistents també s'han pronunciat en contra de les vacunes. "Prefereixo morir abans que vacunar-me", assegurava un dels assistents, mentre una altra considerava que "el percentatge de morts és mínim".

Però a la plaça de la Rotonda, plena del bullici de turistes, tampoc hi ha faltat un espontani que ha volgut donar suport al passaport. Ve de Tolosa i creu que és un sistema ara necessari.

Però el fet és que el passaport Covid no només es pot tenir amb la doble pauta de vacunació, sinó presentant una TMA negativa feta amb 72 hores d'antelació, o un test d'antígens efectuat en les 12 hores prèvies. Els manifestants estan en contra d'haver de pagar les proves i "gastar la meitat del sou" en realitzar-les.

A poc a poc el gros de gent ha anat creixent i des de la plaça de la Rotonda han començat a recórrer les avingudes Meritxell i Carlemany.

La primera protesta va tenir lloc dimecres davant l'edifici administratiu del Govern i va concentrar unes 150 persones.

Informa: Ariadna Guiu Vila - Yasmina Canedo
Imatges: Arnau Gaya

Comparteix: