ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La seguretat ciutadana, en mans d'homes

www.andorradifusio.ad

En l'últim any s'han integrat a la policia una trentena de candidats. Una fornada que no ha servit per canviar el desequilibri entre homes i dones que hi ha al cos d'ordre. Desequilibri que, segons les dades d'Estadística, es manté també en la resta d'efectius de seguretat ciutadana, és a dir, bombers i agents penitenciaris.

L'última fornada de candidats a policia ha reforçat el cos, que a 31 de desembre del 2018 tenia 246 agents, trenta més que un any abans. La resta del personal, fins arribar als més de tres-cents, és personal administratiu. Ara bé, només dos d'aquests nous policies són dones.

Per tant, es manté un desequilibri entre gèneres en el cos d'ordre ja que només una de cada cinc places l'ocupa una dona. Escenari que es trasllada també als quadres de comandament policials, on només hi trobem una comissària primera i dues sotsoficials davant el mig centenar d'homes amb càrrecs de responsabilitat.

El panorama és molt similar als altres dos cossos responsables de la seguretat ciutadana. En el cas dels agents penitenciaris són una setantena entre agents i personal administratiu i tècnic, dades pràcticament calcades a les de finals del 2017.

Finalment, i pel que fa als bombers, mantenen exactament el mateix nombre d'efectius, 135. Aquí trobem que el 90% de la plantilla és del sexe masculí, el percentatge més alt dels tres cossos. A més, entre els operatius de camp, no hi ha cap dona amb grau superior al de bomber.

Informa: Jordi Cama

Comparteix:

3.238.96.184