La seguretat i l'ordre públic costen 64 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

La despesa en ordre públic i seguretat es va enfilar l'any passat a 64 milions d'euros, un 7,6% més respecte el 2022. És la més alta dels darrers sis anys i representa un 1,9% del producte interior brut. Aquesta despesa inclou el que hi van destinar les administracions públiques i organismes com el Tribunal Constitucional i el raonador del ciutadà.    

Dels 64 milions d'euros destinats l'any passat a l'ordre públic i la seguretat la majoria corresponen a les despeses de personal, amb gairebé 52 milions d'euros, xifra que representa un 11,6% més respecte el 2022. L'augment s'explica per l'ampliació de les plantilles i per l'aplicació de l'augment de l'IPC als salaris. Per serveis, a la policia s'hi van destinar prop de 36 milions, amb un augment del 7%. Més lluny ja queden els 8,5 milions que es va emportar el cos de bombers i els 4,3 milions de presons.

Poc més de 350.000 euros es van destinar a ordre públic i seguretat general. La partida invertida en els tribunals de justícia va créixer un 13,8% i es va enfilar a 14,7 milions. Si l'any passat el total destinat a despeses de personal es va incrementar, l'apartat d'inversions es va retallar gairebé un 60% i es va quedar en 1,2 milions d'euros.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

Kic Barroc i Emma Riba estrenen la primera part d'"Eteri" Cal posar el focus en el maltractador