ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Retencions de sortida a la frontera en el primer dia de represa de la mobilitat amb Espanya

www.andorradifusio.ad

A la duana del riu Runer, la modificació en les regles de joc pel que fa a la mobilitat amb l'estat espanyol, no s'ha notat gaire. Almenys en el ritme d'entrada. Per sortir, en canvi, sí que hi ha hagut retencions i, a la tarda, trànsit dens.

Cues de sortida i menys afluència d'entrada. Aquests dies els visitants provenen de diverses zones de la geogràfica espanyola. La majoria per turisme, però altres també per motius laborals

Els que venen aprofiten per trobar alternatives d'oci diverses. Estadística realitza enquestes que presenten resultats positius. El turisme madrileny, el més habitual, realitza estades d'entre quatre i set dies, amb una despesa mitjana que se situa entre els 1.400 i els 2.500 euros per nucli. Els més propers, els catalans, busquen un canvi d'aires.

Mobilitat no ha fet una estimació del nombre de turisme que podrien entrar aquests dies, ja que no va ser fins aquest dimecres que el govern espanyol va donar llum verd a la mobilitat. En tot cas dilluns es preveu trànsit intens d'entrada.

En aquest sentit, el tècnic del departament de Mobilitat, Dani Boneta, ha detallat que "ens hem coordinat amb els comuns per estar preparats pel que pugui venir", afegint que durant les últimes hores de la tarda de dilluns es preveu una major afluència.

S'espera que aquest divendres es pugui registrar més trànsit, tant d'entrada com de sortida, sobretot a partir de mig matí.


Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

34.239.179.228